بازی هاGames
برنامه هاApplications
گرافیکGraphic
درباره وب
About Us
آرشیو مطالب
Archive
لینک دوستان
Links
پيوندهای روزانه
Daily Links
امکانات وب
Codes
پر مخاطب ها
Favorite Posts
    خبرنامه
    NewsLetter
    عضویت
    Register
    نام کاربري :
    رمز عبور :

    آمار سایت
    Statis-tics
    آنلاین :
    بازدید امروز :
    بازدید دیروز :
    بازدید هفته گذشته :
    بازدید ماه گذشته :
    بازدید سال گذشته :
    کل بازدید :
    تعداد کل مطالب : 96
    تعداد کل نظرات : 0
    اختصاصی آموزش سئو در تهران

    سئو ، چرا وبسایت من به SEO نیاز دارد؟

    اکثر ترافیک وب سایت توسط موتورهای جستجو گوگل، بینگ و یاهو هدایت می شود. اگر چه رسانه های اجتماعی و سایر انواع سایت ها هم میتوانند ترافیک برای سایت شما ایجاد کنند، موتورهای جستجو، روش اصلی برای هدایت ترافیک برای اکثر کاربران اینترنت هستند. این درست است که آیا سایت شما محتوا، خدمات، محصولات، اطلاعات و یا هر چیز دیگری را فراهم می کند.

    جستجوهای جستجو - کلماتی که کاربران در جعبه جستجو تایپ می کنند، ارزش فوق العاده ای دارند. تجربه نشان داده است که ترافیک موتور جستجو می تواند موفق شود (یا شکستن) یک سازمان باشد. ترافیک هدفمند به یک وب سایت می تواند تبلیغات، درآمد و مواجهه را مانند هیچ کانال بازاریابی ارائه دهد. سرمایه گذاری در جستجوگرها می تواند در مقایسه با سایر انواع بازاریابی و ارتقاء میزان بازدهی استثنایی داشته باشد.
    چرا موتورهای جستجو نمیتوانند سایت من بدون SEO را تشخیص دهند؟

    سئو
    موتورهای جستجو هوشمند هستند، اما هنوز هم نیاز به کمک دارند. موتورهای اصلی همواره تلاش می کنند تا تکنولوژی خود را برای ردیابی وب عمیق تر و نتایج بهتر را برای کاربران به ارمغان بیاورند. با این حال، محدودیتی برای موتورهای جستجو وجود دارد. در حالی که SEO مناسب می تواند هزاران نفر از بازدید کنندگان شما را افزایش دهد و توجه بیشتری را به خود جلب کند، حرکت اشتباه می تواند سایت شما را در نتایج جستجوی خود پنهان و یا دفن کند، در حالی که دید کم است.

    علاوه بر ایجاد محتوای در دسترس برای موتورهای جستجو، SEO همچنین به ارتقاء رتبه بندی کمک می کند تا محتوا در آنجا قرار گیرد که جستجوگران آن را راحت تر پیدا کنند. اینترنت در حال تبدیل شدن به طور فزاینده ای رقابتی است، و آن دسته از شرکت هایی که انجام جستجوگرها را در نظر می گیرند، در بازدید کنندگان و مشتریان مورد نظر است.
    آیا می توانم SEO را برای خودم انجام دهم؟
    دنیای جستجوگرها پیچیده است، اما اکثر مردم به آسانی می توانند اصول اولیه را درک کنند. حتی مقدار کمی از دانش می تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند. آموزش سئو و آموزش رایگان SEO به طور گسترده در وب در دسترس است، از جمله در راهنماهای این چنین است. این کار را با یک تمرین کوچک ترکیب کنید و به خوبی خود را برای تبدیل شدن به یک گور می کنید.

    با توجه به تعهد وقت خود، تمایل شما برای یادگیری و پیچیدگی وب سایت شما، ممکن است تصمیم بگیرید که شما نیاز به سئوکار متخصص سئو ( سئو در تهران ) برای رسیدگی به امور را برای شما دارید. شرکت هایی که SEO را انجام می دهند ممکن است متفاوت باشند برخی تمرکز متفاوتی دارند، در حالی که دیگران یک رویکرد گسترده تر و عمومی تر دارند.

    در هر صورت، خوب است که درک مفاهیم اصلی را داشته باشیم.
    چقدر باید این مقاله را بخوانم؟

    اگر در مورد بهبود ترافیک جستجو جدی هستید و با جستجوگرها آشنا نیستید، توصیه می کنیم این راهنمای را به جلو بروید. ما تلاش کرده ایم تا آن را به عنوان مختصر و آسان درک کنیم. یک PDF نسخه قابل چاپ برای کسانی که ترجیح می دهند و ده ها تن از منابع مرتبط با آن در سایت های دیگر و صفحاتی است که نیز مورد توجه شما هستند.

    هر بخش از این راهنما ( مقالات سئو ) برای درک موثرترین شیوه های بهینه سازی موتورهای جستجو مهم است.

    مجموعه مقالات سئو و بهینه سازی سایت
    منبع : سئوسایت

    برچسب‌ها :
    جمعه 28 دی 1397 - 7:33 نویسنده : hedi بازدید : 274 ادامه مطلب
    اختصاصی لپ تاپ دست دوم دل را از کجا بخریم
    دوشنبه 3 دی 1397  03:16 ب.ظ
    توسط: fateme jahani

     

     
     

    لپ تاپ های استوک DELL

     

    بخاطر اینکه در انتخاب لپ تاپ استوک DELL با مشکل مواجه نشویم و لپ تاپ خوبی را انتخاب کنیم که علاوه بر لپ تاپ دست دوم بودن بتواند کارآیی لازم را برای ما داشته باشد شما را با لپ تاپ های دل و سری های اصلی آن آشنا می کنیم.

    برند DELL توسط فردی آمریکایی تاسیس شد و به دلیل پیشرفت های چشم گیری که از سال 1998 داشته است جزو بهترین برند های دنیا به شمار می رود. در کشور ما نیز برند DELL بسیار شناخته شده است و همچنان لپ تاپ های قدیمی دل را مورد استفاده قرار می دهند. پس از این لحاظ انتخاب لپ تاپ های استوک DELL شاید به صرفه تر باشد چرا که با توجه به مطالب گفته شده می توان به زیاد بودن عمر مفید این لپ تاپ ها پی برد.

     

    شناخت خانواده لپ تاپ های DELL جهت انتخاب بهتر لپ تاپ های استوک DELL

    دل دارای چندین  خانواده معروف است که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.

     

    • Inspiro: این خانواده از پرطرفدارترین لپ تاپ های دل شناخته می شود. به دلیل تنوع زیاد محصول و همچنین دارای کارآیی های زیادی که می باشد و اغلب مصارف خانگی و اداری و شخصی دارد. تنوع قیمت در محصولات این خانواده بسیار زیاد است. ولی می تواند گزینه خوبی برای خرید لپتاپ استوک dell باشد. البته اگر خواهان عمر مفید این لپ تاپ به هنگام خرید هستید و میخواهید از خرید یک لپ تاپ استوک پشیمان نشوید پس به مدل های آن و همچنین سالم بودن لپ تاپ استوکی که تهیه می کنید دقت کنید. اگر آسیب های جدی فیزیکی و سخت افزاری نداشته باشد می تواند لپ تاپ استوک خوبی از برند دل باشد.

     

    • Vostro: اگر شما خواهان خرید یک لپ تاپ استوک DELL و در عین حال لوکس هستید گزینه خوبی برای انتخاب شما است زیرا همچنان که کارآیی و سالم بودن و قدرت آن در انتخاب یک لپ تاپ استوک برای شما مهم است، از لحاظ ظاهری نیز می تواند بسیار مهم باشد. زیرا در بیشتر مواقع هنگام خرید یک لپ تاپ استوک ابتدا ظاهر آن است که خود نمایی می کند. این خانواده نسبت به خانواده اینسپایرون دارای تنوع کمتری است. و باتوجه به مشخصات مخصوص خود برای استفاده کاربر مربوط به خود مناسب هستند.

     

     

    • Latitude: لتیتیود دل که در هنگام خرید یک لپتاپ استوک DELL  می تواند لبخند رضایت را به لبان شما بیاورد حتما این سوال برایتان پیش آمد، که چرا؟ علت آن قدرت و کیفت بسیار بالای آن است. حتی در جاهایی مثل ارتش خود آمریکا به دلیل قدرتمند بودن این مدل از خوانواده دل، از آن استفاده می شود. پس اگر قصد خرید یک لپ تاپ استوک DELL، صنعتی و نظامی را دارید، این مدل را به شما پیشنهاد می کنم.

     

     

    • XPS: این مدل از لپ تاپ های دل نیز می تواند گزینه خوبی برای خرید یک لپ تاپ استوک DELL باشد چرا که این سری از لپ تاپ های DELL با لپ تاپ های اپل رقابت می کند. باتوجه به قیمت بسیار بالای این لپ تاپ ها نسبت به دیگر خانواده لپ تاپ های دل، شما می توانید این لپ تاپ ها را در دست افرادی مثل تاجران و بیزینس من ها و... ببینید. پس می توانید برای داشتن یک لپ تاپ استوک DELL و باب میلتان از هر جهت روی این مدل نیز حساب کنید.

     

     

    • Alienware: اگر گیمر هستید و میخواهید یک لپ تاپ خوب و قدرتمند استوک DELL خریداری کنید، این خوانواده به شما پیشنهاد می شود.

     

    همانطور که سری های لپ تاپ های DELL را بررسی کردیم شما می توانید با توجه به نیاز خود بهترین آن ها را انتخاب کنید و از خرید یک لپتاپ استوک پشیمان نشوید. همانطور که مشاهده کردید در هنگام خرید لپ تاپ های استوک DELL و لپ تاپ های استوکHP با تنوع های زیادی روبه رو هستید. پس با دقت لازم و بسته به نیاز خود بهترین لپتاپ استوک از این برند ها را داشته باشید.

     

    منبع :  وب سایت اول استوک

     

    برچسب‌ها :
    چهارشنبه 26 دی 1397 - 18:01 نویسنده : hedi بازدید : 255 ادامه مطلب
    اختصاصی انواع تقویم 98

    در حال حاضر در ایران سه نوع تقویم مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تقویم‌ ها به ترتیب اهمیت تقویم هجری شمسی، هجری قمری و میلادی هستند. هیچ کدام قابل چشم‌پوشی و نادیده گرفتن نیستند. هر سه دارای ویژگی‌هایی هستند که گاه‌شماری کنونی ایران به آنان وابسته است. تقویمی که امروز از آن استفاده می‌کنیم، جزو دقیق‌ترین گاهشماری‌های جهان است. این تقویم که 125 سال (و نه 1388 سال) بیشتر عمر ندارد، در طول عمر خود فراز و نشیب‌های فراوانی را پشت سر گذاشته است. در ادامه در مورد انواع تقویم صحبت می کنیم.

    قدمت تقویم

    تعیین قدمت این تقویم‌ها مشکل است. تقویم‌های شمسی به علت مشکل بودن محاسبه، بارها در طول تاریخ تصحیح شده‌اند. با این وجود تقویم هجری شمسی نسبت به تقویم میلادی کهن‌تر می‌باشد. هر دو این تقویم‌ها حدود 2000 سال سابقه دارند. تقویم‌های قمری به دلیل سهولت استفاده، تصحیح چندانی نشده‌اند. به نظر می‌رسد این نوع تقویم قدمتی به اندازه طول عمر بشر داشته باشد. تقویم هجری قمری که علاوه بر قمری بودن دارای مبنای دینی است، قدمتی حدود 1400 سال دارد.

     

    گستره استفاده تقویم میلادی، کل دنیای کنونی است. در حال حاضر تمام کشورها تقویم میلادی را به عنوان تقویم رسمی یا یکی از تقویم‌ها استفاده می‌کنند. تقویم هجری قمری نیز در کشورهای اسلامی و به ویژه در ماه مبارک رمضان استفاده می‌شود. البته نه به عنوان تقویم رسمی بلکه به عنوان تقویم دینی. تقویم هجری شمسی تنها در دو کشور پارسی زبان ایران و افغانستان تقویم رسمی کشور است.  تقویم استفاده شده در کشور ایران هر سال با تایید و نظر مستقیم مجلس شورای اسلامی تغییراتی در آن بوجود می آید. همین طور تقویم سال ۱۳۹8 که هم اکنون در مجلس با مباحثی از جمله کاهش تعطیلات و... رو به رو شده است. 

    تقویمی که ما امروز استفاده می‌کنیم بسیار دقیق‌تر از تقویم دوران‌های گذشته این سرزمین می‌باشد و برای آن کوشش‌های زیادی صرف شده است. با اینکه در گذشته دقت کمتر بوده ولی همواره تمرکز بر برگزاری جشن نوروز که مصادف با تولد طبیعت می‌باشد مد نظر بوده است. این جشن و پدیده نو شدن طبیعت نزد ایرانیان باستان بسیار مقدس بوده است. با ظهور اسلام و پذیرش آن، نوروز نه تنها منسوخ یا کنار گذاشته نشد بلکه بر آن تایید و تاکید شد.

     

    ماهیت تقویم

    از لحاظ ماهیت، دو تقویم شمسی و یکی از آنان قمری است. تقویم‌های هجری شمسی و میلادی براساس یک چرخش زمین به دور خورشید(شمسی) پایه‌ریزی شده‌اند. تقویم هجری قمری براساس یک چرخش ماه به دور زمین (قمری) تعریف شده است. تقویم‌های شمسی تاثیرات خورشید بر زمین مانند فصل‌ها را خود تثبیت می‌کنند. تقویم‌های قمری نیز تاثیرات ماه بر زمین را در خود ثابت دارند. هر دو نوع تقویم شمسی و قمری اهمیت خاص خود را دارند.

    تقویم هجری شمسی مبنای نجومی و طبیعی دارد. اول بهار و اول پاییز در این تقویم به ترتیب منطبق بر زمان‌های اعتدال بهاری و اعتدال پاییزی است. زمان اعتدال بهاری و پاییزی زمان‌هایی هستند که طول شبانه روز یکسان می‌شود. شب یلدا که نزد ایرانیان گرامی داشته می‌شود نیز مبنای طبیعی دارد که بلندترین شب سال است. حتی طول ماه‌های سال نیز بدین گونه است. زمین در سفر یک ساله خود به دور خورشید نیمی از این مسیر را در 186 روز و نیم دیگر را در حدود 179 روز طی می‌کند. تقویم رسمی ما شامل دوازده ماه حقیقی به نام« بُرج » است که به نام 12 صورت‌ فلکی قدیمی منطقه‌البروج که خورشید هر سال از آن‌ها عبور می‌کند، نام‌گذاری شده است. از حدود 20 قرن قبل از آن، منجمان دایره‌البروج را به 12 برج مساوی قرارداری تقسیم کرده بودند که اغلب متفاوت از آن صورت‌فلکی‌ای است که خورشید در آن به سر می‌برد.

     

    جالب است بدانید که زیرساختهای این تقویم با نام PersianCalendar توسط شرکت مایکروسافت از سال 2005 به صورت رسمی در چارچوب برنامه‌نویسی ویندوز(.Net Framework) وجود دارد. اما این تقویم تا سال 2015 در این سیستم عامل ظهور پیدا نکرد. با عرضه ویندوز 10 بلاخره امکان استفاده از این تقویم امکان‌پذیر شد که دیر به نظر می‌رسد زیرا امکان استفاده از تقویم‌های چینی و ژاپنی که در آن کشورها به عنوان تقویم غیررسمی و جانبی هستند قبلا مهیا شده بود.

    پس از ظهور پدیده ی تبلیغات در دنیای مدرن و ورود آن به صنعت کسب و کار، تقویم ها وارد بازار تبلیغات شدند. با گذشت زمان انواع گوناگونی از تقویم ها تبدیل به یک محصول تبلیغاتی پر طرفدار شدند تقویم هایی که در طول سال با برند اختصاصی و چاپ اخصاصی پیش چشمان مخاطب قرار دارند. سررسید و انواع تقویم 98 جزئی از محصولات تبلیغاتی می باشند که با روز شماری سروکار دارند. 

    با رسیدن به ایام پایانی سال، بازار تولید و چاپ تقویم 98 به اوج خود رسیده است. اما در این بین برخی شرکت ها که قصد ارائه و سفارش این محصول تبلیغاتی پر طرفدار را دارند، هنوز اقدام به تهیه و سفارشی سازی آن نکرده اند. توصیه ما به این عزیزان اینست که هر چه زودتر تصمیم خود را در این مورد قطعی کرده و نسبت به سفارش و تهیه محصول مورد نظر خود اقدام کنند. مجموعه آریس چاپ با تکیه بر توان و تجربه ی درخشان خود آماده خدمت رسانی در حوزه تولید و چاپ انواع تقویم 98 می باشد.

     منبع »: arischap.com


    برچسب‌ها :
    چهارشنبه 26 دی 1397 - 18:00 نویسنده : hedi بازدید : 280 ادامه مطلب
    اختصاصی معرفی و تقویم جشن های ایران باستان

    جشن‌های ایرانی به جشن‌هایی ملی و مردمی گفته می‌شود که دارای ریشه تاریخی ایرانی هستند و از دوران باستان تا به امروز رسیده‌اند. برخی از این جشن‌ها کم‌وبیش زنده هستند.جشن‌های زنده به جشن‌هایی اطلاق می‌شود که بنا به سنت تاریخی در میان مردم رایج است (مانند جشن نوروز). جشن‌های فراموش‌شده به جشن‌هایی اطلاق می‌شود که بنا به سنت تاریخی بر‌گزار نمی‌شوند (مانند جشن بهاربد)، اما ممکن است کوشش‌هایی برای احیای آنها برخی از آنها رواج داشته باشد (مانند جشن اسفندگان).

    ما در این مطلب آسمونی به معرفی جشن های ایران باستان بر اساس هر فصل پرداخته ایم. 

    introduction to ancient iranian calendar celebrations4 معرفی و تقویم جشن های ایران باستان

    فصل بهار

    نوروز باستانی

    هفت سين به معناي هفت قلم شيئي كه نام آن‌ها با حرف «س» (سين) آغاز مي‌شود، يكي از اجزاي اصلي آيين‌هاي سال نو است كه بيشينه‌ي ايرانيان آن را برگزار مي‌كنند. اين اقلام سنتاً در سفره‌ي هفت سين چيده و به نمايش گذاشته مي‌شوند. اين سفره‌اي است كه هر خانواده‌اي بر روي زمين (يا بر روي ميز) در اتاقي كه معمولاً به ميهمانان گرامي اختصاص داده شده مي‌گسترد و اين اقلام بر روي آن قرار داده مي‌شود: در بالاي سفره (در دورترين فاصله از در) آينه‌اي گذاشته مي‌شود، كه در دو طرف آن شمع‌دان‌هايي داراي شمع نهاده شده (سنتاً مطابق با شمار فرزندان خانواده)، در پايين آن نسخه‌اي از قرآن (از شاهنامه يا ديوان حافظ نيز استفاده مي‌شود)، تُنگي كه معمولاً حاوي يك ماهي لايي (بسياري از خانواده‌ها يك كوزه آب باران را كه قبلاً جمع آوري شده و/ يا كاسه آبي كه حاوي برگ سبز انار، نارنج، يا شمشاد است نيز مي‌افزايند)، ظرف‌هاي حاوي شير، گلاب، عسل، شكر، و (1، 3، 5 يا 7 عدد) تخم مرغ رنگ‌آميزي شده گذاشته مي‌شود. مركز سفره عموماً با گل‌داني از انواع گل‌ها، معمولاً سنبل و شاخه‌هاي بيدمشك فروگرفته مي‌شود. كنار آن، سبزه و دست‌كم شش قلم ديگر كه با حرف سين آغاز مي‌شوند (تشريح شده در زير)، ظرفي حاوي ميوه (سنتاً سيب، پرتقال، انار، و به)، چند نوع نان (اغلب شيرين)، ماست و پنير تازه، شيريني‌هاي گوناگون، آجيل (مخلوط خشك و بو داده شده‌ي تخم‌هاي نخودچي، خربزه، گندم برشته، برنجك، و فندق و گردو، كه همگي با كشمش آميخته ‌شده‌اند) قرار داده مي‌شود.

     

    جشن زایش اشو زردشت

    ششمین روز فروردین که بنا به نظر بسیاری محققان و موبدان زرتشتی، سالروز تولد زردشت اسپنتمان است، به نوروز بزرگ معروف است. دراین روز زردشیان در آتشكده‌های هر شهر گردهم می آیند، به سخنراني‌هاي مذهبي گوش مي‌دهند، اوستا مي‌خوانند و تولد پيامبرشان را جشن مي‌گيرند. آب پاشیدن به همدیگر، دود کردن اسپند و پخش کردن سنجد و آویشن نیز از دیگر مراسم‌های این جشن است.
    گاتاخواني، دف زني و سخنراني در مورد تاريخچه نوروز و جشن زايش زردشت از جمله برنامه‌هاي اين مراسم می باشد. حضور در نيايشگاه شاور اهرام ايزد و ساير نيايشگاه‌ها و مكان‌هاي مقدس ديني در صبح روز ششم فروردين از ديگر آيين‌هاي بزرگداشت زايش زردشت است، كه در همه شهرهاي زردشتي نشين برگزار مي‌شود. 

     

    سیزده به در

    جشن سيزده فروردين ماه روز بسيار مبارک و فرخنده است. ايرانيان چون در مورد اين روز آگاهي کمتري دارند آن روز را نحس مي دانند و براي بيرون کردن نحسي از خانه و کاشانهً خود کنار جويبارها و سبزه ها مي روند و به شادي مي پردازند. تا کنون هيچ دانشمندي ذکر نکرده که سيزده نوروز نحس است. بلکه قريب به اتفاق روز سيزده نوروز را بسيار مسعود و فرخنده دانسته اند. مثلا در صفحهً 266 آثار الباقيه جدولي براي سعد و نحس آورده شده که در آن سيزده نوروز که تير روز نام دارد کلمهً ( سعد ) به معني فرخنده آمده و به هيچ وجه نحوست و کراهت ندارد. بعد از اسلام چون سيزدهً تمام ماه ها را نحس مي دانند به اشتباه سيزده عيد نوروز را نيز نحس شمرده اند. وقتي دربارهً نيکويي و فرخنده بودن روز سيزدهم نوروز بيشتر دقت و بررسي کنيم مشاهده مي شود موضوع بسيار معقول و مستند به سوابق تاريخي است. سيزدهم هر ماه شمسي که تير روز ناميده مي شود مربوط به فرشتهً بزرگ و ارجمندي است که ” تير ” نام دارد و در پهلوي آن را تيشتر مي گويند. فرشتهً مقدس تير در کيش مزديستي مقام بلند و داستان شيريني دارد. ايرانيان قديم پس از دوازده روز جشن گرفتن و شادي کردن که به ياد دوازده ماه سال است، روز سيزدهم نوروز را که روز فرخنده ايست به باغ و صحرا مي رفتند و شادي مي کردند و در حقيقت با اين ترتيب رسمي بودن دورهً نوروز را به پايان ميرسانيدند.

     

    سبزه گره زدن 

    افسانهً آفرينش در ايران باستان و مسئلهً نخستين بشر و نخستين شاه و دانستن رواياتي دربارهً کيومرث حائز اهميت زيادي است. در اوستا چندين بار از کيومرث سخن به ميان آمده و او را اولين پادشاه و نيز نخستين بشر ناميده است. گفته هاي حمزه اصفهاني در کتاب سني ملوک الارض و انبياء و گفته هاي مسعودي در کتاب مروج الذهب جلد دوم و بيروني در کتاب آثار الباقيه بر پايهً همان آگاهي است که در منابع پهلوي وجود دارد. مشيه و مشيانه که پسر و دختر دوقلوي کيومرث بودند روز سيزده فروردين براي اولين بار در جهان با هم ازدواج نمودند. در آن زمان چون عقد و نکاحي شناخته شده نبود آن دو به وسيله گره زدن دو شاخه پايهً ازدواج خود را بنا نهادند. اين مراسم را بويژه دختران و پسران دم بخت انجام ميدادند و امروز هم دختران و پسران براي بستن پيمان زناشويي نيت مي کنند و علف گره مي زنند. اين رسم از زمان کيانيان تقريباً متروک شد ولي در زمان هخامنشيان دوباره شروع شده و تا امروز باقي مانده است. در کتاب مجمل التواريخ چنين آمده ” اول مردي که به زمين ظاهر شد پارسيان او را کل شاه گويند. پسر و دختري از او ماند که مشيه و مشيانه نام گرفتند و روز سيزدهً نوروز با هم ازدواج کردند و در مدت پنجاه سال هيجده فرزند بوجود آوردند و چون مردند جهان نود و چهار سال بي پادشاه بماند ” . چنانکه در بحث جشن نوروز اشاره شد کردهاي ايران و عراق که زرتشت را از خود مي دانند روز سيزدهم فروردين را جزو جشن نوروز به حساب مي آورند.

     

    جشن ارديبهشتگان

    جشن ارديبهشتگان كه يكي از جشن هاي بزرگ ديني زرتشتيان است ، با برابري روز و ماه ارديبهشت، يعني دوم اريبهشت ماه تقويم فصلي هماهنگ است.اين روز بزرگ يادآور فروزهء اهورايي ارديبهشت يا اشه وهيشته و ويژگيهاي آن يعني بهترين راستي و پاكي مي باشد.ارديبهشت، دومين امشاسپند، داراي انگاره اي مادي است به نام آتش يا آذر، فروغي خدا داده كه گرمي بخش و فروزان و پاك كننده و در يك كلام زندگي بخش است و پرتوهاي نوراني آن هستي را از نيستي جدا مي گرداند وراست را از دروغ باز مي شناساند. پس بجاست كه آتش را نموداري از آن داده بزرگ بدانيم.

    بهترين راستي برترين نعمتي است كه دست يابي به آن يعني پيروزي بزرگ و اين پيروزي شايسته جشني است بس بزرگتر با نام جشن ارديبهشتگان يا جشن اخلاق.

    introduction to ancient iranian calendar celebrations2 معرفی و تقویم جشن های ایران باستان

    فصل تابستان

    جشن تيرگان

    اين جشن ميان زرتشتيان دوره اي ده روزه داشت و از تير روز از تيرماه ، روز سيزدهم شروع و به باد ايزد يعني روز بيست و دوم پايان مي گرفت. زرتشتيان تيرگان را “ تير و جشن Tiru-Jashn ” مي نامند و برايش اهميت فراواني قايل اند. لباس و پوشاك نو مي پوشند و نقل و شيريني و ميوه و خوراك هاي سنتي و ويژه مي پزند. پيش از اين روز خانه را خوب پاكيزه نموده و بامدادان شست و شو مي كنند و خواندن دو نيايش “ خورشيد نيايش ” و “ مهرنيايش” از اوستا را بسيار نيكو مي دانند
    شايد “ تير و جشن” يكي از شادترين جشن هاي كهن ايراني بوده باشد. در اين جشن بيش از همه بچه ها بهره مي بردند با تارهاي نخي و رنگيني كه به مچ دست مي بستند در كوچه ها و خانه ها و بامها مي دويدند ، ترانه مي خواندند و كنار نهرها و جويها و تالاب ها به هم آب مي پاشيدند و يا به آب مي پريدند .

     

    جشن امردادگان

    3 امرداد:

    واژه اوستايی امرداد،(امرتاته- Amertata) است که به معنی بي مرگي است و اگر الف آن را که پیشوند نفی است از قلم بیندازیم معنی آن عوض شده و فرشته بی مرگی و جاودانگی به دیو نیستی و مرگ تغییر شکل می دهد. زیرا همانطور که امرداد به معنای بی مرگی است مرداد معنی مرگ می دهد.بنابراین شایسته است که این کلمه را امرداد بخوانیم، و چون امرداد فرشته جاودانگی و بی مرگی می باشد، در عالم جسمانی نگهبانی گیاهان و روییدنی ها و آبادانی و افزایش دار و درخت با اوست. نیاکان ما در این روز به باغ ها و مزارع خرم و دلنشین می رفتند و پس از نیایش به درگاه اهورامزدا طی مراسمی این جشن را با شادی و سرور در هوای پاک و در دامن طبیعت برگزار می کردند.

     

    جشن شهریورگان

    شهریور‌روز از شهریورماه یا چهارمین روز این ماه، برابر است با جشن شهریورگان که از آیین‌ها و مراسم وابسته به آن هیچگونه آگاهی در دست نیست. برگزار نشدن آیین‌های جشن شهریورگان توسط ایرانیان در زمانی طولانی، موجب شده است تا همه جزئیات آن به فراموشی سپرده شود و حتی در متون کهن نیز آگاهی‌های چندانی در باره آن فرا دست نیاید.

    نام شهریور در متون اوستایی به گونه «خْـشَـتْـرَه ‌وَئیریَـه» آمده که به معنای تقریبی «شهر و شهریاری (شهرداری) آرمانی و شایسته» است. چنین می‌نماید که این اندیشه‌ و آرمان، خاستگاه نظریه‌های افلاطون و فارابی در زمینه «آرمان‌شهر» یا «مدینه فاضله» بوده باشد. نام شهریور چند بار به همین معنا در «گاتها»ی زرتشت نیز آمده است و بعدها در اوستای نو، او را به گونه‌ای تشخص‌یافته به پیکر یکی از امشاسپندان در می‌آورند. 

    introduction to ancient iranian calendar celebrations1 معرفی و تقویم جشن های ایران باستان

    فصل پاییز 

    مهرگان:

    عيد جوانان و آينده سازان

    روز هاي ماه در ايران باستان نام هاي خاص داشتند و ازجمله روز شانزدهم هر ماه «مهر» بود. بنابراين «روز مهر» در ماه مهر (شانزدهم)، مهمترين روز آيين هاي مهرگان بود. آيين هاي مهر (جشن هاي مهرگان) پس از نوروز، مهمترين عيد ملي ايرانيان بوده است. نوروز با بهار و شكوفه و نويد بركت آغاز مي شد و مهرگان به خاطر پايان رسيدن كار جمع آوري محصول و آغاز شش ماهه شب هاي طولاني تر و سرما.

    «مهرگان» ويژه آيين هاي سپاسگزاري به درگاه خداوند [اهورامزدا] است كه اين همه نعمت را به انسان ارزاني داشته و نيز استفاده از اين فرصت براي تحكيم دوستي ها، محبت ها و عواطف انساني بوده است. به نظر بسياري از مورخان، «مهرگان» آيين الزام ايرانيان به دوستي كردن و مهر ورزيدن به يكديگر هم به شمار مي آيد. در گذشته، در روزهاي مهرگان (4 تا 6 روز) مردم مهماني هاي بزرگ برپا مي كردند و پذيرايي با ميوه تازه در مهرگان و ميوه خشك (آجيل و خشكبار) در نوروز؛ رسم تغييرناپذير ايرانيان از عهد باستان بوده است.

     

    جشن آبانگان

     4 آبان ماه : آبان به معنای آب و هنگام آب است و یکی از عناصر پاک کننده نزد زردشتیان است. درباره پیدایش جشن آبانگان روایت است که در پی جنگ های طولانی بین ایران و توران، افراسیاب تورانی دستور داد تا کاریزها و نهرها را ویران کنند. پس از پایان جنگ پسر تهماسب که زو نام داشت دستور داد تا کاریزها و نهرها را لایروبی کنند و پس از لایروبی آب در کاریزها روان گردید. ایرانیان جاری شدن آب را جشن گرفتند. در روایت دیگری آمده است که پس از هشت سال خشکسالی در ماه آبان باران آغاز به باریدن نمود و از آن زمان جشن آبانگان پدید آمد. زردشتیان در این روز همانند سایر جشن ها به آدریان ها می روند و پس از آن به کنار جوی ها و نهرها رفته با خواندن اوستای آب زور (بخشی از اوستا) که توسط موبد خوانده می شود، اهورامزدا را ستایش کرده و درخواست فراوانی آب و نگهداری آن را می نمایند و پس از آن به شادی می پردازند.

     

    جشن آذرگان

    3 آذر ماه : آذر به چم(معنی) آتش است. و یکی دیگر از چهار آخشیج(عنصر پاک کننده) نزد زردشتیان می باشد. از آنجا که آتش بهترین و سریع ترین عنصر پاک کننده و گرما است از زمان های قدیم مورد احترام بوده است. زردشتیان در جشن آذرگان مانند سایر جشن ها با لباس آراسته و تمیز به آدریان ها می روند و با خواندن آتش نیایش(بخشی از اوستا) اهورامزدا را سپاس گفته و پس از نیایش به شادی می پردازند.

    introduction to ancient iranian calendar celebrations3 معرفی و تقویم جشن های ایران باستان

    فصل زمستان

    جشن دیگان

    دی یا دتوشو Daatoshu به معنی دادار و آفریدگار است و در نامه های اوستایی اغلب به جای واژه اهورامزدا به کار رفته است. اگر به نام سی روز ماه توجه کنید، مشاهده می نمایید که روزهای هشتم و پانزدهم و بیست و سوم هر ماه به نام دی نامگذاری شده و برای تمیز آنها از یکدیگر هر یک به نام روز بعدش خوانده شده است و اورمزد که آن هم نام خداوند می باشد. بدین گونه : اورمزد، دی بآذر، دی بمهر و دی بدین. بنابراین در ماه دی چهار روز به نام خدا نامیده شده و در ماه دی چهار بار جشن دیگان برگزار می شود.

    اورمزد و دیماه : نخستین روز دی ماه باستانی/ 25 آذر ماه خورشیدی

    دی به آذر و دیماه : هشتمین روز دی ماه باستانی/ 2 دی ماه خورشیدی

    دی به مهر و دیماه: پانزدهمین روز دی ماه باستانی/ 9 دی ماه خورشیدی

    دی بدین و دیماه : بیست و سومین روز دی ماه باستانی/17 دی ماه خورشیدی

    در ایران باستان نخستین جشن دیگان در ماه دی یعنی روز اورمزد و دی ماه ، خرم روز نام داشته است و در این روز که شب پیش، بزرگترین شب سال بوده است، پادشاه و حاکم دیدار عمومی با مردم داشته است.

     

    جشن شب يلدا 

    جشن شب یلدا جشنی ست که از 7000 سال پیش تا کنون در ميان ایرانيان برگزار میشود. 7000 سال پیش نیاکان ما به دانش گاهشماری دست پیدا کردند و دریافتند که نخستین شب زمستان بلندترین شب سال است. در این جستار از سخنرانی دکتر جنیدی و دکتر کزاری برداشت هایی شده:
    جشن شب یلدا، همانند جشنهایی همچون نوروز و مهرگان، پس از تازش اسکندر، تازیان، و مغولها پابرجا مانده است و در تک تک خانه های ایرانیان راستین با گردآمدن خانواده ها به دور هم برگزار میشود.

    فردوسی بزرگ در شاهنامه میگوید:

    نباشد بهار و زمستان پدید

     نیارند هنگام رامش نوید

    از این بیت میتوان پی برد که در سرزمینهايی بجز ایران آغاز فصل ها را نمیدانستند اما ایرانیان در آن زمان به این دانش دست پیدا کرده بودند.
    در زمان تاختن تازیان به ایران گاهشماری ایرانیان که بر پایه ی خورشید بود، به گاهشماری بر پایه ی ماه دیگرگون شد، اما پس از چندی خیام بروی کار آمد و این گاشماری خورشیدی را دوباره بنیان نهاد تا باز جشنهای ما زنده باشند و ما آنها را برگزار کنیم. 

     

    جشن سده 

    واژه سده : بيشتر دانشمندان نام سده را گرفته شده از صد مي دانند. ابوريحان بيروني مي نويسد: “سده گويند يعني صد و آن يادگار اردشير بابكان است و در علت و سبب اين جشن گفته اند كه هرگاه روزها و شب ها را جداگانه بشمارند، ميان آن و پايان سال عدد صد بدست مي آيد و برخي گويند علت اين است كه در اين روز زادگان كيومرث، پدر نخستين، درست صدتن شدند و يكي از خود را بر همه پادشاه گردانيدند” و برخي برآنند كه در اين روز فرزندان مشي و مشيانه به صد رسيدند و نيز آمده : “شمار فرزندان آدم ابوالبشر در اين روز به صد رسيد .” 
    نظر ديگر اينكه سده معروف، صدمين روز زمستان از تقويم كهن است، زمستان در تقويم كهن 150 روزه و تابستان 210 روزه بوده است و برخي گفته اند كه اين تسميه به مناسبت صد روز پيش از به دست آمدن محصول و ارتفاع غلات است. 

     

    جشن بهمنگان

    دومین روز از بهمن ماه یاستانی (26 دی خورشیدی)

    بهمن از واژه اوستایی وهومن(Vohuman) به معنی اندیشه نیک می باشد، وهومن یکی از امشاسپندان نزدیک به درگاه اهورامزدا می باشد. اشوزرتشت برای دریافت پیام های اهورایی از وهومن یاری می گیرد. پاسبانی چهارپایان سودمند در عالم جسمانی به این امشاسپند واگذار می شود. از این رو زرتشتیان در جشن بهمنگان یا بهمنجه که در روز بهمن از ماه بهمن واقع می شود از کشتار حیوانات سودمند و خوردن گوشت آنان خودداری می نمایند و برخی از زرتشتیان پرهیز از خوردن و کشتار را در تمام روزهای بهمن ادامه می دهند. این جشن حامی مردان درستکار می باشد.

     

    چهارشنبه سوري؛ آيين‌ها و ريشه‌ها 

    چهارشنبه سوري نام واپسين چهارشنبه‌ي تقويم خورشيدي ايراني است، كه شب آن با رسوم و آيين‌هايي ويژه، خصوصاً پرش از روي آتش مشخص مي‌شود. نام‌هاي محلي گوناگون اين روز عبارت است از: گول چارشمبه (اردبيل)، گوله گوله چارشمبه (گيلان)، كوله چووارشمبه (كردستان)، چووارشمبه كولي (قروه، نزديك سنندج)، و چارشمبه سرخي (اصفهان). برخي دانشمندان واژه‌ي «سوري» را با «سور» (ميهماني، جشن) ارتباط داده و آن را به معناي «وابسته به سور، جشن‌آميز» گرفته‌اند، برخي ديگر، به طور موجه‌تري، سور را گونه‌اي ديگر از واژه‌ي سرخ مي‌پندارند (مانند گل سوري ”گل سرخ“) و آن را اشاره‌اي به خود آتش يا به «سرخي»، به مفهوم تن‌درستي يا بلوغ، كه به طور فرضي با پرش از روي آتش به دست مي‌آيد، مي‌انگارند. كاربرد عنوان متفاوت چارشمبه سرخي در اصفهان و قرار داشتن گونه‌ي گويشي رايج سور در برابر سرخ، تأييد ديگري است بر اين ديدگاه.

    سپندارمذگان

    در ايران باستان، نه چون روميان از سه قرن پس از ميلاد، كه از بيست قرن پيش از ميلاد، روزي موسوم به روز عشق بوده است!
    اين روز “سپندار مذگان” يا “اسفندار مذگان” نام داشته، که در تاریخ فعلی روز 29 بهمن ماه می باشد.
    فلسفه بزرگداشتن اين روز به عنوان “روز عشق” به اين صورت بوده است كه در ايران باستان هر ماه را سي روز حساب مي كردند و علاوه بر اينكه ماه ها اسم داشتند، هريك از روزهاي ماه نيز يك نام داشتند.سپندار مذ لقب ملي زمين است. يعني گستراننده، مقدس، فروتن.
    زمين نماد عشق است چون با فروتني، تواضع و گذشت به همه عشق مي ورزد. زشت و زيبا را به يك چشم مي نگرد و همه را چون مادري در دامان پر مهر خود امان مي دهد. به همين دليل در فرهنگ باستان اسپندار مذگان را بعنوان نماد عشق مي پنداشتند.

    منبع : وب سایت اسمونی


    برچسب‌ها :
    جمعه 21 دی 1397 - 19:51 نویسنده : hedi بازدید : 293 ادامه مطلب
    اختصاصی سمعک خوب چه ویژگی هایی دارد

    بهترین مارک و مدل سمعک چیست

    بهترین سمعک ، انتخاب بهترین سمعک برای افراد کم شنوا باعث می شود که کم شنوایی زود تر و راحت تر درمان شود . اگر بهترین سمعک برای افراد انتخاب نشود ممکن است شنوایی شخص به طرز جبران ناپذیری آسیب ببیند یا اصلا در درمان شخص موثر واقع نشود . در واقع سمعک در صورت تجویز درست و اصولی ، در مان کننده است . زمانی که شخصی به کم شنوایی دچار می شود و می خواهد سمعکی تهیه کند ، سوال هایی در ذهنش در مورد سمعک و تهیه ی بهترین سمعک پیش می آید . در ادامه چنین سوالاتی را پاسخ می دهیم .

     

    تقریبا همه ی افرادی که قصد خرید سمعک دارند این سوال در ذهنشان به وجود می آید که بهترین مارک و مدل سمعک چیست ؟ در پاسخ این سوال می توان گفت که سمعک نوعی کالای پزشکی است و نمی توان بر اساس مارک و مدل تجاری آن را مقایسه کرد . بهترین سمعک مناسب گوش شخص کم شنوا را فقط شنوایی شناس یا ادیولوژیست می تواند تشخیص دهد . ادیولوژیست ادیوگرام شخص را بررسی می کند و بر اساس آن کمپانی و مدل سمعک را انتخاب می کند ، مثلا یک کمپانی ممکن است قوی ترین سمعک های پشت گوشی را اختراع کند ، دیگری کوچکترین سمعک های نامرئی ، کمپانی دیگر بهترین سمعک های ضد آب وعده ای از کمپانی ها نیز کوچکترین سمعک پشت گوشی جهان را تولید می نماید . برخی کمپانی ها نیز بهترین خدمات پس از فروش را ارائه می دهند .

    شنوایی شناس چگونه بهترین سمعک را برای فرد کم شنوا تجویز می کند ؟

    ابتدا ادیولوژیست ، با تست شنوایی کم شنوایی شخص را دقیقا تعیین و پس از آن جلسه ای را برای مشاوره شنوایی و انتخاب نوع و مدل سمعک با شخص کم شنوا و خانواده اش برگزار می کند که در آن مشخص می شود چه سمعکی برای شرایط شنوایی و سبک زندگی شخص مناسب است . پس از این مراحل قالب گیری انجام و سمعک سفارش داده می شود . جلسه ی مشاوره استفاده از سمعک و آموزش حفظ و نگهداری و همینطور نحوه استفاده آن برای کاربر و خانواده او برگزار می شود . در نهایت تنظیم اولیه سمعک بر روی گوش کاربر انجام می گیرد .

    33-300x225.jpg

     

    قیمت بهترین سمعک:

    بهبود کیفیت شنوایی ، به ارتقای کیفیت زندگی شخص کم شنوا کمک می کند . هزینه ای که برای خرید سمعک صرف می کنید ، هدر نمی رود ، این دستگاه به شما کمک می کند راحت تر و لذت بخش تر زندگی کنید . قیمت سمعک به نوع سمعک ( سمعک دیجیتال ، سمعک هوشمند ، سمعک وایرلس ) و تکنولوژی آن بستگی دارد . می توان گفت هرچه سمعک پیشرفته تر باشد ، قیمتش بیشتر است . خوشبختانه اکثر بیمه های درمانی بخشی از مبلغ خرید سمعک کم شنوایان تحت پوشش خود را می پردازند . همچنین برخی شرکت ها سمعک های خود را به صورت اقساط بدون بهره به افراد ارائه می دهند که باعث رفاه حال کم شنوایان می شود .

    قیمت سمعک ها به دلیل نوسانات ارز متغیر است و نمی توان قیمت ثابتی برای آن معرفی کرد . بیمه های خدمات درمانی کارکنان دولت ( بسته به نوع قرارداد ) ، تامین اجتماعی ، خدمات درمانی نیروهای مسلح ، بیمه پارسیان ، شرکت نفت ، بانک ملی ، بیمه آسیا ، بیمه میهن ، بیمه نظام آسایش ( بسته به نوع قرارداد ) ، بیمه ایران ( بسته به نوع قرارداد ) ، بیمه البرز ، هواپیمایی ( بسته به نوع قرارداد ) ، بیمه سلامت ، صدا و سیما ، شهرداری ، بانک ملت ، بانک سپه ، بانک تجارت ، بانک کشاورزی ،بانک صادرات، بانک صنعت و معدن و بانک مرکزی هرکدام مبالغی را به عنوان کمک هزینه ی خرید سمعک به کاربرانشان پرداخت می کنند .

    بهترین سمعک نامرئی:

    سمعک نامرئی یا CIC نوعی سمعک است که از دیگر مدل های سمعک کوچکتر است و داخل گوش قرار می گیرد . این سمعک کاملا نامرئی نیست ، بلکه چون کاملا درون کانال گوش قرار می گیرد ، دید خیلی کمی دارد . مزیت اصلی این مدل همانطور که از نامش پیداست ، مخفی بودن آن است اما از معایب سمعک نامرئی می توان به کم عمر بودن باتری آن ، نیاز به سرویس های چند ماه یکبار اشاره کرد . ظریف ترین ، کوچکترین و به نوعی بهترین سمعک نامرئی متعلق به شرکت ویدکس دانمارک است .

    گارانتی و خدمات پس از فروش در خرید سمعک چقدر اهمیت دارد ؟

    از گارانتی و خدمات پس از فروش سمعک نمی توان به سادگی دیگر وسایل الکترونیکی گذشت . سمعک بدون گارانتی و خدمات پس از فروش هیچ ارزشی ندارد و در آینده حسابی شما را به دردسر خواهد انداخت . با خرید و تنظیم اولیه سمعک کار تمام نمی شود . اکثرا بعد از خرید و تنظیمات اولیه ، سمعک چندین بار نیاز به تنظیم مجدد دارد و حتی ممکن است نیاز باشد قطعات فرسوده ی سمعک را تعویض کنید .

    کدام نوع سمعک بهتر است ؟

    در این مورد به تفاوت سمعک دیجیتال ، سمعک هوشمند و سمعک هوشمند وایرلس می پردازیم . 

    سمعک فول دیجیتال : این سمعک ها در همه محیط ها یک تنظیمات ثابت دارند و می توان با کامپیوتر آن ها را تنظیم کرد .

    سمعک هوشمند : تنظیمات این سمعک ها به صورت خودکار در محیط های مختلف تغییر می کند . این سمعک ها را نیز می توان با کامپیوتر تنظیم کرد .

    سمعک هوشمند بلوتوث دار ( وایرلس ) : این سمعک نیز مانند سمعک هوشمند در محیط های مختلف به صورت خود کار تنظیم می شود . این سمعک ها را هم می توان با کامپیوتر تنظیم کرد . برتری که این نوع سمعک نسبت به سمعک هوشمند دارد این است که سیستم بلوتوث به کار رفته در آن باعث می شود دو سمعک با هم در ارتباط باشند ، شنوایی دو گوشی باهم هماهنگ شود و کیفیت صدای مطلوب تری در اختیار کاربر قرار گیرد . 

    به طور کلی می توان گفت سمعک هوشمند وایرلس ، نسخه ی پیشرفته تر سمعک هوشمند است و سمعک هوشمند نسخه ی پیشرفته ی سمعک فول دیجیتال است .

    سمعک یک گوشی بهتر است یا دوگوشی ؟

    همه ما می دانیم که بهترین حالت شنوایی ما انسان ها ، همان شنوایی طبیعی با دو گوش است . به همین دلیل به افراد کم شنوایی که هر دو گوش آن ها دچار کم شنوایی است ، توصیه می شود حتی الامکان از سمعک های دوگوشی استفاده کنند ، چرا که اگر از سمعک یک گوشی استفاده کنند تنها شنوایی آن گوش بهبود پیدا می کند و گوش دیگری که سمعک ندارد ، ممکن است به سیستم درک شنوایی آسیب وباعت کاهش درک شنوایی شود .

    سخن پایانی:

    همانطور که مشاهده فرمودید ، بهترین سمعک به مارک و مدل تجاری سمعک مربوط نمی شود ، بهترین سمعک را فقط ادیولوژیست با توجه به شدت و نوع کم شنوایی شخص و سبک زندگی او می تواند تعیین کند . امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار بگیرد .

    منبع سمعک بهار


    برچسب‌ها :
    جمعه 21 دی 1397 - 19:48 نویسنده : hedi بازدید : 308 ادامه مطلب
    اختصاصی تقویم مناسبت های جهانی

    آسمونی در این مقاله روز های جهانی و بین المللی را برای شما عزیزان فهرست کرده ایم که امیدواریم این مطللب برای شما عزیزان جالب توجه باشد. با آسمونی همراه شوید.

    ماه ژانویه

    اول ژانویه: آغاز سال جدید میلادی
    25 ژانویه: روز جهانی گمرك
    27 ژانویه: روز جهانی یادبود هولوكاست
    29 ژانویه: روز جهانی جذام
    ماه فوریه

    2 فوریه: روز جهانی تالاب ها
    4 فوریه: روز جهانی سرطان
    14 فوریه: روز جهانی عاشقان«والنتاین»
    15 فوریه: روز جهانی داستان كوتاه
    21 فوریه: روز جهانی زبان مادری
    ماه مارس

    5 مارس: روز جهانی درختكاری
    8 مارس: روز جهانی زن
    13 مارس:  روز جهانی كلیه
    20 مارس: روز جهانی زمین و روز جهانی تئاتر كودك و نوجوان
    21 مارس: روز جهانی شعر و روز بین المللی رفع تبعیض نژادی
    22 مارس: روز جهانی آب
    23 مارس: روز جهانی هواشناسی
    27 مارس: روز جهانی تئاتر
    ماه‌آوریل

    4 آوریل: روز جهانی هشدار علیه مین
    7 آوریل: روز جهانی حق تظلم و دادخواست و روز جهانی بهداشت كه «روزسلامت» هم گفته می شود.
    12 آوریل: روز جهانی گل
    21 آوریل: روز جهانی نجوم
    29 آوریل: روز جهانی رقص
    ماه مه

    اول ماه مه: روز جهانی كارگر
    3 مه: روز جهانی آزادی مطبوعات
    4 مه: روز جهانی اسم و آلرژی
    5 مه: روز جهانی ماما
    8 مه: روز جهانی مادر و روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر
    ۹ مه: روز جهانی نجوم
    15مه: روز جهانی خانواده ها
    17 مه: روز جهانی ارتباطات (مخابرات)
    18 مه: روز جهانی موزه و میراث فرهنگی
    21 مه: روز جهانی توسعه فرهنگی
    25 مه: روز جهانی افریقا
    31 مه: روز جهانی  خودداری از مصرف دخانیات
    ماه ژوئن

     5 ژوئن: روز جهانی محیط زیست
    10 ژوئن: روز جهانی صنایع دستی
    14 ژوئن: روز جهانی انتقال خون و اهدای خون سالم
    17 ژوئن: روز جهانی بیابان زدایی و مبارزه با گسترش خشكسالی
    20 ژوئن: روز جهانی پناهندگان
    26 ژوئن: روز جهانی مبارزه با سوءاستفاده از مواد مخدر و قاچاق آن و روز جهانی حمایت از قربانیان شكنجه.

    ماه ژوییه/ژولای

     5 ژوییه: روز بین المللی تعاونی ها
    11ژوییه: روز جهانی جمعیت
    17 ژوییه: روز جهانی عدالت بین المللی و گسترش عدالت مصادف با سالروز تشكیل دیوان بین المللی لاهه.
    ماه آگوست/اوت

     اول آگوست: روز جهانی شیرمادر
    9 آگوست: روز بین المللی مردم بومی جهان
    12 آگوست: روز جهانی نوجوانان
    21 آگوست: روز جهانی مسجد
    ماه سپتامبر

    8 سپتامبر: روز جهانی  باسوادی (سواد آموزی)
    10 سپتامبر: روز جهانی پیشگیری از خودكشی
    16 سپتامبر: روز بین المللی حفظ لایه‌ی اوزون
    19 سپتامبر: روز جهانی حفظ محیط زیست كوهستان
    20 سپتامبر: روز جهانی صلح
    25 سپتامبر: روز جهانی قلب
    27 سپتامبر: روز بین المللی جهانگردی
    28 سپتامبر: روز جهانی دریانوردی (این روز در گردش بوده و سال 2008 در آخرین هفته‌ی سپتامبر برگزار می‌شود)
    30 سپتامبر: روز جهانی ناشنوایان
    ماه اكتبر

    اول اكتبر: روز جهانی موسیقی
    5 اكتبر: روز جهانی معلم
    6 اكتبر: روز جهانی زیستگاه یا اسكان بشر (سرپناه، مسكن، شهر و روستا)
    8 اكتبر: روز جهانی كودك كه روز جهانی «حقوق كودكان» نیز گفته می شود. ( این روز در گردش بوده و سال 2008 در 20 نوامبر برگزار می‌شود)
    9 اكتبر: روز جهانی پست
    10 اكتبر: روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام
    11 اكتبر: روز بین المللی سالمندان و روز جهانی تخم مرغ
    14 اكتبر: روز جهانی استاندارد
    15 اكتبر: روز جهانی عصای سفید(نابینایان)
    16 اكتبر: روز جهانی غذا و مبارزه با گرسنگی
    17 اكتبر: روز جهانی كمردرد و روز بین المللی ریشه كنی فقر
    21 اكتبر: روز جهانی صادرات
    23 اكتبر: آغاز هفته جهانی ریاضیات
    24 اكتبر: آغاز هفته‌ی خلع سلاح و روز جهانی اطلاعات توسعه
    28 اكتبر: روز جهانی انیمیشن(كارتون)
    ماه نوامبر
    8 نوامبر: روز جهانی رادیولوژی مصادف با سالروز كشف اشعه ایكس
    11 نوامبر: آغاز هفته‌ی بین المللی علم و صلح
    14 نوامبر: روز جهانی دیابت
    18 نوامبر: روز جهانی فلسفه
    20 نوامبر: روز جهانی گسترش صنعت در آفریقا
    21 نوامبر: روز جهانی توالت و روز بین المللی تلویزیون
    25 نوامبر: روز جهانی حذف خشونت علیه زنان
    29 نوامبر: روز بین المللی همبستگی با مردم فلسطین
    ماه دسامبر

    اول دسامبر: روز جهانی ایدز
    3 دسامبر: روز جهانی معلولین
    5 دسامبر: روز جهانی داوطلبان برای توسعه اقتصادی و اجتماعی كه در ایران به عنوان روز «رابطین بهداشتی» نیز برگزار می‌شود.
    7 دسامبر: روز جهانی هواپیمایی
    8 دسامبر: روز جهانی مبارزه با فساد
    10 دسامبر: روز جهانی حقوق بشر
    11 دسامبر: روز جهانی كوهستان
    19 دسامبر: روز ملل متحد برای همكاری جنوب جنوب شامل كشورهای در حال توسعه
    25 دسامبر: عید كریسمس و سالروز میلاد حضرت عیسی مسیح
    29 دسامبر: روز جهانی تنوع زیستی

     منبع : وب سایت اسمونی


    برچسب‌ها :
    جمعه 21 دی 1397 - 19:45 نویسنده : hedi بازدید : 256 ادامه مطلب
    صفحات وب
    Pages